İtfaiye aracımız hayırlı olsun

Türkiye Belediyeler Birliğinin hibe ettiği itfaiyeyi teslim aldık.

Konuyla ilgili açıklama yapan Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut “20009 yılında göreve gelince atıl durumdaki itfaiyeyi tamir ettirmiştik. Ancak aracın çok eski olması nedeniyle randıman alamamıştık. Daha sonra 16 tonluk bir arazöz yaptırdık. Yangınların en çok çıktığı mevsimde bu arazözle hem yol suladık hemde ağaç suladık. Bazen yangınlara anında müdahale edemiyorduk. Belde için hayati önem taşıyan itfaiyeyi alma imkanımız olmadığı için T.B.B. den talep ettik. Talebimizi kabul ederek 750 milyar değerindeki bu itfaiyeyi bize hibe eden T.B.B. ne, Yeni Mahalle Belediye Başkanı aynı zamanda İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Fethi Yaşar'a, özellikle can dostumuz değerli kardeşimiz İ.B.B. Genel Sekreteri Salim Çoruk'a, T.B.B. yönetimindeki Değerli Hocamız İbrahim Azak'a şahsım ve belde halkım adına teşekkür ederim.” dedi.

Başkan Akbulut bu itfaiyeyi 24 saat hazır bekleterek yangın dışında başka bir amaçla kullanmayacaklarını belirterek, belde halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.