Sağanak Yağış Etkili Oldu

Beldemizde etkili olan sağanak yağış maddi hasara neden oldu.

Kasaba içerisinden geçen dereden akan sel suları köprünün üzerine kadar yükseldi. Dere yatağında bulunan bazı evlere su doldu. Şebeke suyu verilemeyen beldede şebeke suyu boruları ekili alanlara kadar sürüklendi.

Deliilyas belediye başkanı Hayati AKBULUT yaptığı açıklamada: Belediye olarak gerekli önlemlerin alındığını, pancar çapalamak için gelen geçici işçilerin çadırlarının daha güvenli yerlere kaydırıldığını, hasar tesbit çalışmalarının ardından şebeke suyunun tekrar verilebilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Alınan bilgiye göre Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Deliilyas içerisindeki köprünün genişletileceği ve bu nedenle belediyenin bir hafta çalışarak köprünün altını temizlediği ve sel olayının çalışmaların tamamlanmasından sonra meydana gelmesiyle büyük bir felaket olmasının önlendiği bildirildi. Deliilyas Belediye başkanı Hayati AKBULUT, yardımlarından dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğü, Altınyayla Kaymakamlığı ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.