Sivas Kongresi

Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, Sivas Kongresi’nin 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Değerli Hemşerilerim,

Sivas Kongresi, Birinci Paylaşım Savaşı'ndan sonra işgale uğrayan topraklarımızın kurtarılması ve bağımsızlık için yürütülen çalışmaların bir parçası olarak 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Amasya'da  Erzurum'da Sivas'ta yeşeren bağımsızlık ümidi, gösterilen emsalsiz dayanışma, fedakârlık ve mücadele zaferle sonuçlanmıştır.

Tarihimizin en önemli halkalarından birini oluşturan Sivas Kongresi’nde ülkemizin kurtuluşuna ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna temel oluşturan çok önemli kararlar alınmıştır. Halkın temsilcileri, ülkenin içinde bulunduğu güç şartlara rağmen ülkenin kaderini ve geleceğini derinden etkileyen cesur kararlara imza atmışlardır. Bu kararlar, halkın egemenliğine dayanan yeni bir devletin doğuşunu da müjdeleyen kararlardır.

Sivas Kongresi aynı zamanda halkımızın ülkesine sahip çıkma kararlılığının, bağımsız ve özgür bir ülkede birarada kardeşçe yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 98. yıldönümünde Sivas Kongresi'ni saygıyla selamlıyorum.