Yaban hayatı koruyoruz

Deliilyas Belediyesi tarafından doğaya yem bırakıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, “Kış mevsiminin şiddetli geçmesi nedeniyle her yıl yaptığımız çalışmaya bu yılda devam ediyoruz. Son yıllarda olduğu gibi bu yılda belediye ekiplerimiz yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıyor. Tavşanlar için yapraklı yonca, tilki ve kurtlar için tavuk ekmek, kuşlar için de buğday bırakıyoruz.” dedi.

Başkan Akbulut, bu yıl ikibin kg buğday ayırdıklarını belirterek . Üç beş gün arayla araziye bırakmaya devam edeceklerini söyledi.

Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, “Beldemizde etkili olan soğuklar ve yağış , nedeniyle insanlar kadar yabani yaşam da olumsuz etkileniyor. Beldede yoğun kar yağışı ve beraberinde soğuk havanın etkili olması, yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta güçlük çekmesine yol açmakta. Önceki yıllarda başlattığımız yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakılması çalışmamızı bu yılda sürdürüyoruz.” dedi.
.
FOTOĞRAFLAR İÇİN BU LİNKİ TIKLAYINIZ